Top

Recomanacions d'accions municipals d'impuls a la mobilitat eficient i de baixes emisions

--- --- Conducció eficient i intermodalitat

A CÀRREC DE
Miquel Angel Escobar
Responsable Mobilitat Eficient / Institut Català d’Energia

CONTACTAR


La mobilitat amb vehicle privat és un dels àmbits amb un potencial d’estalvi d’energia més elevat, per la qual cosa la difusió de consells de mobilitat eficient i l’ensenyament pràctic de noves formes de conduir entre els conductors pot contribuir a reduir de forma significativa el consum de carburants d’origen fòssil, obtenint a la vegada un estalvi econòmic. Es recomana:

  • Impulsar la realització de cursos de conducció eficient als conductors de les flotes municipals i també als ciutadans dels municipis. A la pàgina web de l’ICAEN trobareu els Manuals descarregables i altra informació, com l’oferta de cursos finançats cas que n’hi hagi.
  • Fomentar el canvi d’hàbits dels ciutadans en el sentit de substituir el vehicle privat pel car pooling, el transport públic i la combinació de moto elèctrica o bicicleta amb transport públic. La millor eina de foment de la bicicleta és garantir el respecte al ciclista amb nous carrils bici, i procurar infraestructures antirobatori (bici box o estacionament vigilat a les estacions).

GUIA DE CONDUCCIÓ EFICIENT DE TURISMES